VilLA NM house

January 8, 2008 at 6:51 am 2 comments


In the design for this single family house the sloping site is used as a device for programmatic and volumetric organization. A box-like volume bifurcates into two separate volumes; one seamlessly following the northern slope; the other lifted above the hill creating a covered parking space and generating a split-level internal organization. The volumetric transition is generated by a set of five parallel walls that rotate along a horizontal axis from vertical to horizontal. The ruled surface maintaining this transition is repeated five times in the building. From inside the huge window strips from floor to ceiling allow a fluid continuity between interior and landscape. From the exterior the reflective glass seams to become one with its surroundings.

Advertisements

Entry filed under: creative, home structure, outdoor design.

enter Holiday Home lite2go No Packaging Required

2 Comments Add your own

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recent Posts

Categories

January 2008
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d bloggers like this: